lördag 22 april 2017

Ekologisk vaniljgräddglass

Visst låter det gott, ordet nästan smälter på tungan så som glassen skulle göra: ekologisk vaniljgräddglass... Det här är en nyhet hos en av våra större glasstillverkare. Lagom till våren och sommaren så får vi något nytt gott att äta när värmen kommer. "Härligt gräddig ekologisk vaniljglass!" skriver man på sin sajt. Det här låter lovande och det är inte utan att man blir nyfiken på vad som finns i glassen. Det är bara att kika.

Ingredienser:

skummjölk
grädde (25%)
socker
koncentrerad skummjölk
äggula
stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl)
naturlig vaniljarom (mjölk)
vaniljstång

Bra innehåll på det stora hela och roligt att vaniljstång har använts också. Men stabiliseringsmedlet! Varför måste E 410 användas? Tål man inte ärtor, bönor eller jordnötter så kan man reagera på det här och det är jag alldeles övertygad om att glasstillverkaren känner till. Det går alldeles utmärkt att tillverka glass i fabrik utan några tillsatser, det finns det andra som har bevisat, men ändå så är majoriteten av all glass tillverkad med tillsatser, tyvärr. Ja, ja, den är säkert jättegod och helt ofarlig för de flesta, men letar man i frysboxarna så hittar man förhoppningsvis bättre alternativ om man nu vill ha det.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar