onsdag 4 mars 2015

Intressant E-nummerartikel

Brukar läsa tidningen Vi? Det brukar inte jag, så den här artikeln hade jag missat. Den är visserligen ett par år, men väldigt intressant och även om den är några rader så ta dig gärna tid och läs:

http://www.vi-tidningen.se/2013/02/vad-e-det-vi-egentligen-vi-stoppar-i-oss/

På slutet i artikeln så nämns tillsatsen karragenan. Jag har nämnt den några gånger tidigare här i bloggen och vill ge ytterligare en kommentar då det står i texten att den finns i till exempel billiga korvar. Om det bara vore där så vore det väl väl, men den härjar fritt även i mejeriprodukter. Låt dig alltså inte luras och få det här på köpet för att du väljer 36-procentig fetthalt i grädden i stället för 40-procentig. Där kan man verkligen fråga vad som är att föredra: fyra procentenheter mer fett eller en högst tvivelaktig tillsats. Späd hellre din sås eller begränsa gräddintaget på det stora hela.

Handeln är ful ibland, men ha i minne att det är inte välgörenhet som de idkar, utan ren affärsverksamhet och det finns inte någon som tar fullt ansvar för det som säljs. Vissa gör visserligen ansatser, men mer än så är det tyvärr inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar