onsdag 2 november 2011

Ytterligare julskinesvar

Här kommer ytterligare ett svar om julskinka, men det verkar svårt att få ett rakt svar på vad man ska välja om man vill ha en skinka från en gris som inte kastrerats utan bedövning. Därför skickade jag en ny fråga som du också kan läsa här.

Hej
Tack för ditt mail. XXX har ingen julskinka som är helt fri från tillsatser. Då julskinkan är rimmad så har vi tillsatt konserveringsmedel E250 samt antioxidationsmedel E301. Däremot finns inte polyfosfat (som binder vätska) i XXX julskinkor.

I Sverige är det redan genomfört att grisen ska ha smärtlindrande preparat/bedövning i samband med kastrering, detta blir en lag from 1 januari 2012.

När det gäller val av skinka beror det på om man vill ha en helt fettfri/ekologisk/rökt/kokt/okokt.

XXX Ekologisk julskinka garanterar att grisarna växt upp utomhus. Regler när det gäller uppfödning mm. /läs gärna på www.ekokott.se

XXX Må Gott julskinka har inget synligt fett. Dessutom har man bytt ut 25% av natriumsaltet mot kaliumsalt, en mineral med gynnsam effekt på blodtrycket. Vikt ca 1,8kg.

XXX Gourmet Färdigkokt julskinka, utseende som en sagoskinka.

XXX Färdigkokt Lättrökt julskinka. Tidigare endast en skånsk tradition som nu börjar bli populär även norrut.

Dessutom XXX färdigkokt utan svål samt okokt med svål.

Lycka till med ditt val!


Med vänliga hälsningar
Mona Engblom Krömer


Mitt svar:

Hej,

Tack för snabbt svar. Jo jag vet att det blir en ny lag, men julen kommer ju före -12, så vilken skinka väljer jag då om jag vill ha den från en gris som inte kastrerats utan bedövning?

Hälsningar Katharina Wallenborg


Vi får väl se om det blir något mer svar och i så fall ett som är tydligare än det första.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar