fredag 18 november 2011

Icas färska fettuccine med spenat

Färska fettuccine med spenat är enkelt uttryckt mycket god och grön bandspaghetti. När man köper färsk pasta så utgår man, i alla fall jag, ifrån att den är helt tillsatsfri. Men andra ord: det finns inga E-nummer i den. Sedan läser man på förpackningen och ser att pastan håller sig i hela två månader! Då börjar man bli lite misstänksam. Kanske var det inte ett så bra val trots allt, för hur kan färsk pasta hålla sig i två månader utan hjälp på traven? Men, man ska inte dra för säkra slutsatser innan man har läst innehållsförteckningen och trots den långa hållbarheten så fanns inte mer än detta i pastan:

durumvetemjöl
vatten
ägg (8,5 %)
spenat (2,1 %)
persilja

Visst blir man glad av sådant här? Man är så van att hitta det mest märkliga på de mest långsökta ställena så alla E-nummerfria livsmedel gör en på gott humör. Att sedan smaken är bra gör ju det hela bara ännu bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar