torsdag 28 december 2017

Den gråsaltade skinkan

Vi köpte ju en gråsaltad skinka till jul i år. En sådan där utan tillsatser. Den var god, men godare vet jag inte. Det är nog så att man har vant sig vid den där lite vattnigare skinkan märkligt nog. Sedan så spelar naturligtvis koktiden in. Färgen var så klart lite gråare, men det gör mig inte någonting. Skinkan var fastare än den man är van vid och smakade precis som den man åt som barn. Det är så här som naturligt kött smakar, men visst är det märkligt hur snabbt man vänjer sig vid modifierad mat. I många år så har det varit det normala nu, men inte fortsättningsvis.

Hur länge den här skinkan håller jämfört med den vanliga tillsatsskinkan vet jag inte, men jag kommer att ta vara på resten i dag och göra en "skinkjansson". Vi kokade den den 23:e, och fem dagar är inget problem att äta av den. Julskinka i potatis- eller pastagratäng är riktigt gott och det är där som resterna alltid hamnar hos oss.

Nästa år? Ja det blir en ny gråsaltad julskinka då med.

Och till sist: God fortsättning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar