onsdag 8 juni 2016

Mariakex

Maria är namnet på kex som påminner om Mariekex och de är glutenfria. Den glutenfria livsmedelsmarknaden har verkligen exploderat de senaste åren och glutenintoleranta har fått otroligt mycket mer att välja på nu mot för bara ett decennium sedan och även mindre tid än så. Ingen kan väl tycka att det är annat än bra, men innehållet i det som jag hittills har tittat på har inte varit lika upplyftande. Det gäller tyvärr även dessa kex som har en diger lista ingredienser:

majsstärkelse
ej härdad margarin (vegetabiliskt oljor och fetter, vatten, salt, emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av matfettsyror, mono- och diglyceriders citronsyraestrar; naturligt smakämne)
majsmjöl
socker
modifierad tapiokastärkelse
ägg
helmjölkspulver
sockerbetssirap
emulgeringsmedel: mono- och diacetylvinsyraestrar av mono- och diglycerider av matfettsyror
bakpulver: ammoniumvätekarbonat och natriumvätekarbonat
salt
naturligt smakämne

Det mesta är ju helt okej, men det finns trots allt vissa ingredienser som man gärna skulle ha klarat sig utan. Jag vet inte varför det ska vara så svårt att göra allergimat fri från tillsatser då det säkerligen vore bättre för hälsan eftersom man redan är känslig. Men jag kommer att fortsätta hålla utkik och granska innehållet i den här typen av livsmedel. Tipsa gärna om du har hittat något tillsatsfritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar