torsdag 9 juni 2016

Glutenfria pepparkakor

Det blir ett till inlägg på temat glutenfritt och i dag pepparkakor. Det är väl inte mer upplyftande än gårdagens inlägg tyvärr.

Ingredienser:

majsmöl
socker
palmfett
majsstärkelse
sockerbetsirap
lupinmjöl
blanding af krydderier 1,9%
modifierad majsstärkelse
risstärkelse
naturliga smakämnen(vanilj, mandel)
bakpulver: ammoniumvätekarbonat
natriumvätekarbonat; salt

Den modifierade stärkelsen är naturligtvis det som jag reagerar på mest här då stärkelsemolekylerna i majsen förändras och kloreras. Ibland till och med bleks den. Inte så tilltalande. Men sedan så har vi palmoljan, inte något som man behöver fundera över när det gäller hälsan så vitt jag vet, men varifrån kommer den? Är den odlad på rätt sätt, eller har ytterligare regnskog behövt skövlas. Men, att köpa pepparkakor är så klart bekvämt och även vi köper glutenfria kakor ibland. Men det borde verkligen finnas med bättre innehåll. Endera dagen så kanske de ändå dyker upp, vem vet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar