måndag 21 mars 2016

Svar från Kristdemokraterna

För några dagar sedan så kom äntligen ett svar från KD angående maten. Det andas positivism, vilket är trevligt, men något djupare svar eller större engagemang är det ju tyvärr inte. Här kan du själv läsa svaret:

Bästa Katharina,

Stort tack för ditt mejl. Mat av god kvalitet är ett grundläggande mänskligt behov. Det är viktigt att vi som konsumenter har en tydli information om vad maten innehåller. Därför är det bl a krav på att E-tillsatser ska anges på varorna. Kristdemokraterna är positiva till olika märkningar och har agerat för att KRAV-märkningen ska finnas kvar inom EU, något som Kommissionen tidigare varit ute efter att stoppa. Det är också viktigt med tydliga kvalitetskrav i den offentliga upphandlingen av mat till skolor, sjukhus och äldreboenden.


Med önskan om en härlig vår!

Stockholm i mars 2016

Vänliga hälsningar

Kristdemokraterna


Påverka samhällsutvecklingen, bli medlem:
http://www.kristdemokraterna.se/Engagera-Dig/blimedlem/

Följ oss på Facebook https://www.facebook.com/Kristdemokraterna
Följ oss på Twitter https://twitter.com/kdriks


Jag förstår verkligen inte varför engagemanget kring färre tillsatser i maten är så litet. Politikerna måste ju själva äta också, så det borde vara en fråga som engagerar varenda en av dem. Men vem vet, man kanske har lyckats så ett litet frö av intresse för frågan och längre fram kanske det händer saker trots allt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar