tisdag 14 augusti 2012

Pizzadegssvar

Idag kom svaret om pizzadegen. Jag visste att det skulle dröja lite eftersom det är semestertider, vilket de också skrev som ni kanske minns. Svaret var väldigt vänligt skrivet, men tyvärr inte så positivt som jag hade önskat. Här är det i alla fall:


Hej Katharina!

Tack för ditt mail och det är mycket trevligt att du har provat vår pizza!

Vi tycker inte heller om onödiga tillsatser och använder endast ingredienser som har ett vitalt och gott syfte, samt endast tillsatser som är godkända av livsmedelsverket. Vid framtagning av en ny produkt så är det alltid viktigt för oss att produkten endast innehåller nödvändiga ingredienser. Vi distribuerar inte produkter som inte når upp till dessa krav.

E412 eller dvs Guarkärnmjöl kan det jämföras med stärkelse och gelatin och ger pizzan dess konsistens. Vissa personer kan reagera på detta mjöl som framställs ur Guarväxtens frön (räknas till ärt-/ baljväxterna), om man är känslig för sojamjöl så ska man vara försiktig. E322, Lecitin, är en så kallad antioxidationsmedel och krävs för att fettet i degen inte ska härskna och på så sätt bli dålig/ en hälsorisk.

Helst av allt vill man självklart göra sin egen pizzadeg men tiden räcker inte alltid till och då kan denna produkt vara ett bra alternativ.

Jag vill rekommendera dig Livsmedelsverkets hemsida, www.slv.se, som innehåller mängder av information angående E-nummer samt en debattartikel av Marie-Louise Danielsson-Tham, http://www.alltommat.se/Nyheter/Utan-E-nummer-i-maten-kan-vi-faktiskt-do-1.44097

Hör gärna av dig om du har andra frågor eller funderingar!

Med vänliga hälsningar,
Jenny Olsson

XXX kundforum
Ärende nr 14483

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar