måndag 4 juni 2012

E 954

Igår skrev jag om surimina och dess innehåll och en av ingredienserna var E 954, vilket också heter sackarin. Det är syntetiskt framställt och 300 - 400 gånger sötare än vanligt socker. Sackarin innehåller inga kalorier, men bara för det så ska man inte automatiskt tro att man kan dricka sackarindrycker utan problem. Sötningsmedel generellt sett kan göra att vi minskar i vikt om vi äter dem istället för till exempel socker, men de kan även göra att vi stimulerar aptiten och istället äter och dricker mer.

För egen del så ser jag inget behov av sackarin eller andra sötningsmedel utan de gånger man vill unna sig något så gör man det och dessemellan så undviker man vissa livsmedel och då främst söta drycker, som ofta är där vi finner sötningsmedel. Inget är så bra som vatten till maten. Dels innehåller det vare sig socker eller kalorier och det är neutral smak och förstör därför inte det man äter.

Som avslutning vill jag också påpeka att oavsett kalorier eller inte i E 954, så är det ett syntetiskt ämne och det kan omöjligt vara positivt att äta eller dricka sådant. För min del kunde man gärna skippa denna tillsats i allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar