lördag 3 mars 2012

Ekologiska blandade oliver från Ica, I love eco

Det har blivit några inlägg om oliver och nu kommer ytterligare ett. Den här gången från I love eco-serien. Det är oliver utan fyllning och när jag tittar tillbaka på vilka sorter som jag har bloggat om så har det varit de fyllda oliverna som har haft tillsatser. Jag vet inte varför denna process gör det nödvändigt att även fylla på med E-nummer, men så är det i alla fall. Men hittar någon av er en sort med gröna fyllda oliver som är tillsatsfria, så tipsa mig gärna.

Innehållet i den här sorten ser ut så här:

gröna oliver med kärnor
kalamataoliver med kärnor
vatten
salt
vinäger

Som ni ser så är kärnorna kvar och det kan inte upprepas nog många gånger: köp oliver med kärnor, eller köp inga oliver alls! De svarta urkärnade oliverna är oftast omogna färgade oliver och smakar vare sig mycket eller gott. Det mest förfärande är när man ser dessa på restauranger; vad tänker ägare/ägarna och personalen på ett ställe som går ut på att servera mat när de serverar denna ursäkt till oliver?

De här oliverna är som ni förstår ekologiska. Tittar man noga på burken så ser man EU Ecolabel, en märkning som garanterar konstgödselfritt, förbud mot bekämpningsmedel, förpackningskrav och så vidare. Däremot har det inget med goda arbetsförhållanden att göra.

1 kommentar:

  1. Hej, vi är en liten importör av ekologiska livsmedel som just har tagit in en fantastisk serie ekologiska oliver, inklusive tre fyllda varianter - mandel, citron resp vitlök. Görs av Rovies kooperativet på ön Evia i Grekland. Handplockade, handfyllda och inga konstiga tillsatser!
    Mycket goda tycker vi. Säljs nu bl.a. av Cajsa Warg-butikerna, Eat Ekoaffärerna i Stockholm, Hedenborgs i Göteborg, Green Matmarknad i Malmö.
    Mvh, Tove Langlet, Ekologistik Skandinavien AB

    SvaraRadera