onsdag 1 februari 2012

Estrellasvar

Jag fick svar om chipsen ganska snabbt, men sedan har jag bloggat om annat och tiden har gått, fast här kommer äntligen svaret:

Hej,

Maltodextrin är rena kolhydrater skapade av stärkelse som brutits ner i mindre beståndsdelar, vanligtvis med syra och/eller enzymer. Maltodextrin är ett samlingsnamn för polymerer av glukosenheter och är en mycket lätt, vit, kristalliknande och smaklös substans. Det finns alltså inga proteiner alls i maltodextrin och därmed är det heller ingen allergen enligt EUs regler eller någon fara för glutenintoleranta personer.

Med vänlig hälsning

Konsumenttjänst
Estrella AB


Annelie Falk
konsumenttjanst@estrella.se
Tel: 020 340 350


Jag är verkligen ingen vän av den snabba kolhydraten maltodextrin, men nu finns den där och även om man kan kalla den en tillsats så är det inget E-nummer och det är ju av princip dem jag försöker utesluta. Inte för att jag tror att de alltid är sämre, men för att jag vill se hur lätt eller svårt det är att göra det då det kryllar av dem och debatten kring dessa går hög.

För övrigt så kan jag berätta att det här är det senaste svaret på ett mejl som jag har fått. Jag har ju skickat en del med diverse frågor och väntar fortfarande några svar. Även om de flesta återkommer, så ska man inte ta det för givet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar