onsdag 31 januari 2018

Spröda majsbröd i ny tappning från Olda

Det var i mars 2011 som jag skrev om majsbröd första gången. http://naturligkost.blogspot.se/2011/03/sproda-majsbrod.html Nu blir det den andra och det handlar om samma fabrikat, men med ett annat innehåll. När det ändrades vet jag inte, men så här ser det ut i dag:

majsgryn
salt
kummin

Tidigare fanns även majsstärkelse och glutenfri vetestärkelse med. Stärkelsen är egentligen inget annat än kolhydrater, men det kan finnas gluten i den om det inte står att den är glutenfri, så var lite försiktig med denna ingrediens som egentligen bara är glukos. Bra dock att de har tagit bort den även om den inte hade gluten i sig. Vi får i oss så mycket kolhydrater ändå.

Jag brukar ofta gnälla på glutenfria produkter då de har så många tillsatser, men det här är ett livsmedel som har reducerat bort allt onödigt. Bra gjort Olda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar