torsdag 4 januari 2018

Om omega-6

Jag delar här några artiklar om omega-6, den fettsyra som jag bloggade om i går. Det är verkligen inte lätt att som vanlig konsument veta vad man ska äta mer eller mindre av, men man får göra så gott man kan. Något som alltid är bra är att äta blandad kost, men givetvis med mer eller mindre av sådant som är konstaterat bra eller dåligt. När det gäller omega-6 så är forskningen uppenbarligen begränsad och mycket som ligger på webben har några år på nacken. Men det här är en omdiskuterad fettsyra så säkert kommer det snart fler och nya rön.

http://ettsotareblod.se/nya-ron-sluta-at-omega-6-rika-oljor-och-lattmargarin/

https://ehdin.com/article/omega-63-kvoten-viktigast/

http://nutritionsfakta.se/2016/06/10/vegetabiliska-omega-6-fetter-okar-inte-inflammation/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar