tisdag 30 januari 2018

"Grisar i fokus"

Det är en del av rubriken till artikeln som handlar om när den av Djurens rätt arrangerade uppvaktningen av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht skedde tidigare i januari. Det var organisationerna Djurens Rätt, Djurskyddet Sverige samt Compassion in World Farming Sverige som besökte ministern och lämnade över nästan 130 000 namnunderskrifter för att grisarna ska få bättre villkor. Regeringen jobbar för bättre djurhållning på många sätt, men just grisarna har bland annat fått det sämre på vissa håll. Så här säger Linda Björklund, etolog på Djurens Rätt:

"Vi är glada att vikten av naturligt beteende finns med och klargörs i förslaget till ny djurskyddslag. Men att Jordbruksverket samtidigt tillåter en förkortad digivningstid, är motstridigt. Tid tillsammans för modersdjur och ungar är betydande del av det naturliga beteendet, därför reagerar vi och många med oss på ändringen som tillåter tidigare avvänjning."

Kanske vi alla kan bidra till bättre djurhållning samtidigt som vi jobbar för bättre mat. Det är valår och partierna lyssnar förhoppningsvis lite extra de kommande månaderna fram till valet. Dra ditt strå till stacken du med, fråga och ifrågasätt. Man behöver inte vara vegetarian för att bry sig om djurens väl och ve, absolut inte. Även om vi föder upp djur som ska bli mat, så ska de behandlas respektfullt den tid de lever.

Läs artikeln om uppvaktningen här: https://www.djurensratt.se/blogg/grisar-i-fokus-nar-djurens-ratt-uppvaktade-landsbygdsminister-bucht


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar