måndag 23 maj 2016

Ostdaler

Det här är jättegod kex. Ostdaler är tunna, runda och spröda och den här sorten är med grönmögelost och vitlök i. Goda med ost på eller bara som de är. Innehållet är nästan föredömligt och så här ser det ut:

grönmögelost (15 %) (pastöriserad komjölk, salt, ostlöpe enzym, volymstabilisator (kalciumklorid), grönmögelost färgodling)
mager mjölkpulver
vegetabilisk olja (solros)
salt
äggpulver
kryddor (malen paprika, malen svartpeppar)
vitlökspulver

Kalciumklorid heter på EU-språk, E 509 är förutom att det smakar salt en ett konsistensmedel och en smakförstärkare. Det kommer från saltsyra och har inga kända hälsorisker, så det är egentligen ingen fara med de här kexen, men nu var det ju det att jag letar efter tillsatsfria livsmedel för att se i hur stor utsträckning sådant går att få tag på.

Färgodling vet jag inte vad det innebär, men jag ska försöka ta reda på det. Avslutningsvis så gissar jag att de menar ostlöpeenzym.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar