onsdag 11 maj 2016

En annan fabrikants våffelstrutar

Jag blev nyfiken på vad andra våffelstrutar innehåller och här är en sort från en stor matproducent:

vetemjöl
socker
vegetabiliskt fett (kokos)
vetefiber
emulgeringsmedel (sojalecitin)
vaniljbas (socker, salt, vaniljarom, bakpulver (E500)

Likartat innehåll med andra ord. Trist, men jag tror att det är svårt att hitta strutar utan tillsatser tyvärr. Jag letade vidare och tittade på ytterligare en sort:

vetemjöl
socker
veg. fett (kokos)
vetefiber
emulgeringsmedel (soyalecitin, E322)
vaniljbas (socker, salt, arom, vanilj (extrakt) och bakpulver (E500)

Som ni ser så är innehållet i princip identiskt. Man får trösta sig med att man inte äter några mängder av detta livsmedel eller också så bakar man helt enkelt egna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar