måndag 2 november 2015

VAPIANO

Kanske känner du till restaurangkedjan VAPIANO. Det är en kedja av restauranger som gör så mycket som de kan för att undvika E-nummer i sin mat. De garanterar inte helt tillsatsfri mat, men du kan välja rätter så att du slipper tillsatser om du vill. Så här skriver de på sin sajt:

"Vi använder inga tillsatser när vi lagar mat. I korvprodukter finns färgämnen och konserveringsmedel, här kan vi tyvärr inte har något direkt inflytande. Vi arbetar på att erbjuda enbart livsmedel utan tillsatser. Om mat är vår innehållsguide som anger exakt vad allt innehåller, god läsning."

Det är lite konstig formulering, men här kan du läsa mer om det som de hänvisar till: http://se.vapiano.com/fileadmin/media/user_upload/se.vapiano.com/2015-8-Innehaallsfolder.pdf

Allt innehåll är inte bra, men här finns ändå någon som har ambitioner och de lägger ut innehållsförteckningarna till alla sina maträtter, vilket gör att man som gäst kan läsa och göra de val som man anser är bäst. Föredömligt skulle jag vilja påstå, även om det finns lite kvar att jobba på.



2 kommentarer:

  1. ...sen har de ej msc-märkta Scampi på sin meny vilket är skandal. Nu var det ett tag sedan jag undersökte saken, det kan ju ha hänt att de har ändrat det! (De hade någon annan "miljö"-märkning på sina Scampi men enligt Naturskyddsföreningen är det endast MSC som är den godkända märkningen för att veta att Scampi har fiskats enligt miljöetiska riktlinjer.)

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar om en viktig fråga.

    SvaraRadera