onsdag 25 november 2015

Lätt vinglögg

Lätt vinglögg, hm, finns det tung vinglögg också? Ja, ja, nu heter den så och den har vi handlat till helgens glögg och pepparkakor. Tänk att jag inte har bloggat om glögg ännu, det som är så gott och som alla verkar gilla. Jag tycker bäst om dem som är lite starkare dock eftersom de inte är så söta, men den här är också god. Vad innehåller den då? Ingen aning faktiskt, men nu så ska jag ta reda på det.

Ingredienser:

avalkoholiserat vin (75 %)
socker
vin
glöggkryddor
pomerans
färgämne (sockerkulört E 150b)
konserveringsmedel (sulfiter, kaliumsorbat)

Sulfit är salter av svavelsyrlighet och kaliumsorbat är ett syntetiskt framställt konserveringsmedel också kallat E 202. Intressant att man sätter ut E-numret på sockret, men inte här. Är man känslig så kan man få en reaktion, men det vet man bäst själv så klart. De flesta har sannolikt inget problem med E 202, men det är alltid bra att ha lite koll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar