tisdag 1 september 2015

Varför tillsatser i glass?

Det här är väldigt intressant tycker jag. Så här säger en av alla tillverkare på sin sajt:

Vi använder tillsatser i våra produkter för att de ska få en bra konsistens, tåla temperatursvängningar och ge en bra munkänsla. Tillsatserna vi använder höjer kvalitén samtidigt som de ger glassen en lägre fetthalt och ett lägre pris.

Den minnesgode kanske kommer ihåg att jag för några år sedan mejlade och frågade om tillsatser och en av våra stora tillverkare sa då så här:

Vi har ingen glass som är helt naturlig, det är inte möjligt att göra glass i stor skala utan stabiliseringsmedel och emulgeringsmedel. Att tillverka glass i stora mängder, som man gör hemma, det är ohanterbart och för dyrt.

Det här stämmer ju inte, vilket jag och många andra sedan länge har konstaterat. Fluffet i glassen kan dock göra att man känner att man får mer för pengarna, men ha då i minnet att kompakt glass är den som är naturlig, precis som när du gör egen.

Hittade förresten en annan artikel om glass och innehåll, dock inte helt ny, men ändå intressant då ingredienserna är desamma fortfarande: http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article16854161.ab

För egen del har jag nog lättare att hantera gelatinet än lössen och visst, de är naturliga, men ändå, inte så tilltalande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar