måndag 5 maj 2014

EU-parlamentsvalet

Har du bestämt dig för vem du ska rösta på till EU-parlamentet? Det har inte jag gjort ännu, men jag vet att den som får min röst är en person som är beredd att jobba för färre tillsatser i våra livsmedel. Om det finns någon sådan kandidat vet jag i och för sig inte ännu, men jag kommer att mejla till dem som ställer upp och fråga vad de har för syn på den här frågan. Jag vill även veta vad de anser om samverkanseffekten, något som behöver forskas mer på och bör tas på större respekt än nu.

Vissa politiker har börjat prata om miljögifter, något som också är ett stort problem och även där finns givetvis en samverkanseffekt. Men hur påverkar gifter och tillsatser varandra? Det finns det sannolikt ingen som kan svara säkert på. Däremot så kan man misstänka hur det kan vara med den saken och utan att vara en orolig person, så tror jag att man bör tillämpa försiktighetsåtgärden här.

Jag önskar verkligen att våra riksdagspolitiker som stiftar lagar och våra parlamentariker som är med och stiftar andra sådana, pratade om tillsatser i maten i större utsträckning. Jag ser mig ändå som hyfsat informerad när det gäller mat och politik, men kan ärligt talat inte peka ut någon politiker som jobbar för att minska antalet E-nummer i vår mat. Snarare är många snabba och rycka ut till försvar när kritiken mot dessa kommer.

Nu är det bara några veckor kvar tills dess att vi ska gå och rösta och rösta måste man givetvis göra, även om det är svårt att veta på vem ibland. Jag hoppas att du som läser det här kommer att göra ett bra val och rösta på någon som värnar om bra mat på alla sätt, för det handlar faktiskt om vår hälsa och den kan aldrig värnas tillräckligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar