söndag 28 oktober 2012

Kalamata oliver med kärnor

Ja det ska så klart vara "kalamataoliver", men uppenbarligen är inte stavningen något som man lägger vikt vid på det här företaget; förhoppningsvis är man mer mån om innehållet i oliverna, för kalamataoliver är verkligen goda oliver. Vi kikar på innehållet:

kalamataoliver med kärnor (56 %)
vatten
vinäger
salt

Ja, det där var ju riktigt bra; inget i som inte ska vara där. Producenten heter Greco taverna och etiketten riktigt skriker grekiskt sommar! Greklandsblå bakgrund, vit text och en bild på ett bord med människor som sitter och äter och har en fantastisk utsikt framför sig. Härligt!

Med risk för att förta känslan av grekisk semester så vill jag återigen ta upp det här med oliver och kärnor. Köp aldrig urkärnade svarta oliver såvida du inte verkligen vet att de är mogna och alltså har bra smak. Ofta är svarta oliver omogna och färgade när det handlar om urkärnade sådana. Bra måttstock förresten om man vill avgöra en restaurangs ambitioner. Det har hänt mer än en gång att jag har sett den här typen av ursäkt till oliver på salladsbord, vilket är mycket trist så klart, men köper man själv oliver så kan man göra det bra valet och skippa de smaklösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar