måndag 22 oktober 2012

Tunnbröd

Varför har jag inte tittat på vad tunnbröd innehåller tidigare? Det som är så gott och något som jag faktiskt köper då och då. Det är självklart inte lika gott som hembakat, men hur många livsmedel är det om man ska vara ärlig? Hemlagat är bäst för det mesta.

Innehållsförteckning:

vetemjöl
siktat rågmjöl
vatten
sirap
vetegluten
socker
salt
druvsocker
vegetabilisk olja (rapsolja)
torrjäst
emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror)
bakpulver (hjorthornssalt)
mjölkbehandlingsmedel (askorbinsyra)

Jaha, inte det här heller var som man önskade. Så himla trist! Emulgeringsmedel kallas på EU-språk för E 471 och har inga kända hälsorisker, men jag vill ju hitta produkter utan tillsatser även i de fall de inte är farliga. Vidare har vi askorbinsyra/E 300 som för det mesta är syntetiskt framställt, men finns även i frukt och grönsaker. Inga kända hälsorisker här heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar