torsdag 22 december 2011

Mörk choklad

Sonen och jag ska julbaka nu och då behöver vi mörk choklad, så det har jag inhandlat. En känd sort som jag vet smakar bra. Eftersom jag har läst på alla sorter jag har sett tidigare när jag har handlat så brydde jag mig inte om att göra samma procedur igen. Saken är nämligen den att jag inte har hittat någon helt tillsatsfri. Men det är sällan som jag köper mörk choklad på kaka, så jag ska fräscha upp minnet med vad det var i genom att läsa ingredienserna nu och samtidigt lägga ut dem här på bloggen.

Innehållsförteckning:

socker
kakaomassa
kakaosmör
emulgeringsmedel (sojalecitin)
arom
skummjölkspulver

Så var det med den saken. Jag må blotta min okunnighet här, men behövs verkligen emulgeringsmedel i chokladen? Det måste ju gå att göra mörk choklad utan denna tillsats. Men nu är det som det är och jag hoppas att våra polkabrownisar blir så goda så att det uppväger tillsatserna, för jag har köpt mintgodis också som ska blandas i. Det lär med andra ord bli några E-nummer i kakorna, men jag ser ingen större fara med det eftersom det handlar om mängderna man äter, men håll med om att det är mer tilltalande att äta sådant som man vet vad det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar