onsdag 10 februari 2016

Eldrimner

I går så la jag ut en länk här på bloggen. Den var till Jordbruksverket och handlade om Eldrimner. De stöttar och ger kunskap till det som de kallar mathantverkare. Men här hämtar man inte bara stöd som företagare utan man är även med och formar verksamheten, vilket låter väldigt tilltalande. Mathantverk handlar om kvalité och tradition samt få tillsatser och livsmedlen eller råvarorna produceras huvudsakligen i liten skala. Intresset för detta ökar och många av oss är nyfikna på varifrån maten som vi äter kommer ifrån. Med det inte sagt att potatisen från Dalarna är bättre bara för att den är odlad nära där jag bor, men det finns något tilltalande i att känna den här närheten. Jag tror även att det på sikt är bra för både hälsa och miljö då intresset skapar kunskap och med kunskap så kan vi ställa krav.

Eldrimner har tagit fram en informationsbroschyr och den finns även översatt till engelska, franska, tyska och italienska. Sprid den gärna till vänner och bekanta utomlands. Vem vet, kanske det kan inspirera till bra utveckling även i andra länder och det är inte så dumt att ha varit med och bidragit till. Men oss som talar svenska så finns givetvis allt material tillgängligt och du hittar sajten på den här adressen: http://www.eldrimner.com/

Namnet då? Eldrimner kommer från den nordiska mytologin, där Eldrimner var grytan som ständigt kokade i Valhall och som användes av jättarna för att tillaga grisen Særimner i.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar