fredag 19 februari 2016

Dill & persilja färskost från Arla

Ja jag vet, namnet är jättekonstigt, men innehållet är desto bättre! Det här är en färskost från Arla med endast 23 procent fett och som det står på baksidan av asken: "Inga tillsatser, naturligt gott". Precis sådant vill man läsa och därför så blir jag glad när jag ser den här osten. Färskost är gott som det är på kex och smörgås, men passar även i såser och pastarätter. Att jag kommenterade det här med fetthalten beror på att det finns färskost som har förtjockningsmedel när fetthalten ligger här i faggorna. Det behövs alltså inte, så det är bara ett sätt att tjäna mer pengar på lägre kvalité.

Men som jag också har påpekat tidigare här i bloggen: Läs innehållsförteckningen på färskosten innan du köper den, för det finns alltid tillsatsfria alternativ, i alla fall när du köper de naturella ostarna. Med tanke på att man inte behöver några konsistensgivare så borde de aldrig förekomma i den här typen av livsmedel.

Ingredienserna är dessa i dill- och persiljeosten:

grädde
skummjölk
salt
lökgranulat
citronkoncentrat
gräslök
persilja
dill
vitpeppar
gurkmeja
syrningskultur

Lökgranulat kanske låter lite konstigt, men det är inget annat än torkad, malen och siktad gul lök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar