fredag 17 oktober 2014

Bjudmat och matlarm

Jag hittade en gammal tidning, ett månadsmagasin, där det fanns en artikel om mat. Den var mycket intressant och tog upp det här med att bjudan familj och vänner på middag och samtidigt lyckas parera bland alla dieter som många har och detta handlar sannerligen inte bara om den som faktiskt är allergiska och inte har något val. Ribbling fick ett ord med i laget i slutet av artikeln där man hade ställt några frågor om hur man ska uppföra sig som både värd och gäst. Det handlar så klart om smidighet åt båda håll. Även detta med E-nummer nämndes i artikeln och nej, det spelar ingen roll om man vet att värden inte bryr sig om sådant, åsikterna lämnar man hemma.

När det gällar olika matlarm så uppmanades det till att ta sådana med ro, speciellt om just det livsmedlet som det skrivs om har funnits i decennier. Det tycker jag var en bra uppmaning och det manar även till eftertanke; hur sannolikt är det att något som vi har ätit i mångs år och inte mått dåligt av verkligen är farligt? Saker kan så klart vara mer eller mindre bra, men när cancerhoten blir allt för stora och ofta återkommande så kanske man ska försöka att inte hetsa upp sig så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar