tisdag 17 oktober 2017

Pasta fresca Prosciutto

Det låter gott, Pasta fresca Prosciutto, och det är ju det också. Färsk tortellini med gärna hemlagad sås är verkligen inte dumt. Men det är ju en del ingredienser i en sådan här egentligen simpel rätt. Så här ser det ut:

durumvetemjöl
lufttorkad skinka 16,9 % (fläskkött, salt, konserveringsmedel (E252))
ägg 12 %
ströbröd (vetemjöl, vatten, salt)
solrosolja
fläskkött 3,4 %
grönsaksmix (selleri, morot, lök)
vatten
kokt skinka 1,4 % (fläskkött, salt, socker, druvsocker, naturlig arom, konserveringsmedel (E250, E252))
naturlig arom
muskot
salt

Två olika sorters konserveringsmedel och båda i charkprodukterna. Det skulle inte behövas, och definitivt inte i den lufttorkade skinkan. Men det är ett resultat av att vi vill att maten ska hålla så länge. Man kan fråga sig om vi verkligen behöver ha maten i kylen så länge så att alla konserveringsmedel som används i våra livsmedel behövs. Självklart så ligger de i butiken ett tag också, så jag förstår problemet, men det är trist att det är så här ändå. Alternativet är så klart i det här fallet att göra egen pasta, om man nu har tid och lust till det. I den här tortellinin så skulle man dock ha kunnat använda Parmaskinka och därigenom sluppit konserveringsmedlen, men det är så klart en kostnadsfråga. Även här måste vi fråga oss om vi hellre äter sämre för att spara några kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar