torsdag 28 september 2017

Grillplanka, en av årets nyheter

En av årets nyheter, alltså nya matvaror, presenteras så här hos en av våra stora charkuterister:

"Grillplankan är en tredelad, längsskuren kotlett, särskilt framtagen och anpassad för att grillas då dess form skapar förutsättningen för ett lyckat grillresultat. Smak, Äpple Chili; rund, mustig grillsmak med krispig fräschör från äpplet och markerad hetta från chilin. Grillas hel och skärs med fördel upp i tunnare skivor vid servering. Lämpar sig väl tärnad även som grillspettsbas. Prisvärd och annorlunda grisdetalj i linje med storsäljarna halvspjuten."

Ingredienser:

svensk kotlett av gris (88%)
vatten
salt
äppeljuice
anchochili
farinsocker
paprika
chilipeppar
vitlök
oregano
kryddor
modifierad stärkelse
persilja
naturlig arom (äpple) cayennepeppar
kryddextrakt
konserveringsmedel E296; 202; 211; 262
antioxidationsmedel E325; 331

Det blir ett wow igen. Vilken innehållsförteckning. Kött med 12 procent vatten och hela sex E-nummer och för säkerhets skulle lite modifierad stärkelse också, och detta är en nyhet. Man häpnar. Det här borde snarare vara sådant som fasas ut från de produkter som säljs och inte något som introduceras. Jag undrar hur många som har grillat denna vatten- och tillsatsstinna produkt under sommaren. Alla kanske inte läser så noga utan utgår ifrån att det är rent kött med lite kryddor på. Det är ju så som det borde vara, men icke sa Nicke. Den modifierade stärkelsen behövs förresten för att hålla vattnet på plats; mycket illa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar