onsdag 13 september 2017

Är hamburgare så dålig mat?

Hamburgaren har fått utstå mycket när det gäller att bli betraktad som dålig mat. Men är den verkligen då dålig? Många färdigköpta sådana är det så klart, men tanke på allt fett, allt socker och alla tillsatser som finns. Men en hemlagad hamburgare eller en som är gjord med kärlek och omdöme på en riktig restaurang är lika bra som något annat i matväg, det är i alla fall min åsikt. Fyller man med färska grönsaker så får man i sig både vitaminer och protein. Det är verkligen skillnad på hamburgare och hamburgare. Gör man den själv så smakar den mycket bättre med egna färsbiffar och har man tid att dessutom göra eget bröd så får man en helt annan produkt både när det gäller smak och innehåll.

Att det här är en populär maträtt är det ingen tvekan om. Söker man på google efter "hamburgare recept", så får man 411 000 träffar. Väljer man i stället "hamburger recipe" så blir det helt otroliga 31 900 000 träffar. Så varför pratas då så ofta denna goda rätt ner? Sannolikt för att den verkligen kan vara en sliskig fettdrypande historia som inte är så bra för hälsan, men väljer vi med omsorg vilka vi stoppar i oss så kan den bli både gott och nyttigt. Det är lätt att avfärda många maträtter som dåliga, men det är få som egentligen är det om de bara tillagas på rätt sätt. Även en pizza kan vara bra mat om man väljer rätt. Samma sak med olika fyllda smörgåsar. Jag slår alltså gärna ett slag för hamburgaren, men den ska vara av god kvalité.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar