onsdag 23 augusti 2017

Cambozola Finesse med vitlök

Den här osten är så god så man blir på bra humör av den. Men den ska vara riktigt mogen, så köp den med kort bäst föredatum. Kolla allra helst efter den när den säljs för halva priset, då är den lagom att äta. Den är god på smörgås, kex eller som krydda i biffar, såser med mera. Så där, nu har jag verkligen gjort bra reklam för den. Men står jag fast vid det efter innehållsgranskningen? Ja att den är god, det tycker jag så klart, men att den är godare än ett eventuellt dåligt innehåll, det återstår att se.

Ingredienser:

pastöriserad mjölk
grädde
salt
vitlök
mikrobiella koagulanter
syrakultur
mognadskultur

Det är en del knepiga ord i innehållet och mikrobiella koagulanter är något som framställs genom fermentering av mikroorganismer/svampar. Det behövs för att få till ostens konsistens och inget annat.

Jo, det ser bra ut och tillverkaren heter Käseri Champignon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar