söndag 9 mars 2014

Potatischips med parmesan från Rootfruit

Jättegoda chips, knapriga och med naturliga ingredienser. Tyvärr antyder namnet på producenten att det är importchips, men de är tillverkade i Sverige och dessutom av svensk potatis. Jag tänker att vissa som vill ha närproducerat kanske väljer annat om de inte verkligen tar reda på varifrån chipsen kommer.

Så här ser innehållet ut:

potatis, 66 %
rapsolja, 26,5 %
kryddblandning (ostpulver, salt, gräddfilspulver, lök, gräslök), 7,5 %

De här chipsen var verkligen en trevlig överraskning och jag hade inte smakat dem tidigare. Dessutom så gillar jag att påsen bara innehåller 90 gram chips. Man behöver inte äta jättemängder för att bli nöjd, men risken är stor att man äter för mycket om påsen är stor. Det är inte det lättaste att sluta efter halva och sedan låta den ligga till helgen därpå.

Jag vill trots allt lägga till att det finns många chips med utmärkt innehåll, men det gäller tyvärr långt ifrån alla sorter och tittar man sedan på snacks i stort så är det bäst att utgå ifrån att det är E-nummer i. Läs och välj rätt och hjälp till att visa tillverkarna och handeln vilka chips, ostbågar, nötter och så vidare som vi vill ha. Det är bara vi konsumenter som kan se till att snacks med trist innehåll försvinner och det gör vi lättast genom att inte köpa dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar