fredag 7 mars 2014

E-nummer och näringsrekommendationer

I veckan så läste jag om näringsrekommendationer, den här gången om dem från Nordiska rådet där man fortfarande rekommenderar lågfettprodukter när vi äter mejeriprodukter. Det fick mig återigen att tänka på om inte det här har med bristande kunskap i matlagning att göra, alltså att dessa tokiga rekommendationer behövs menar jag. Lagar vi vår mat själva så behöver vi inte fundera lika mycket eftersom vi då lär oss/vet hur vi ska reglera fetthalten i maten. Detta gör att vi automatiskt får bort många tillsatser. Ju mer vi lagar vår egen mat, ju mindre onödigt fett får vi i oss och vi gör det på rätt sätt och vi undviker dessutom allt socker som man smyger in i maten. Ja inte bara socker för den delen utan en hel radda sötningsmedel som verkligen inte tillför något positivt för hälsan.

Varför går inte olika myndigheter ut och uppmanar sina medborgare att undvika färdigmat istället för att uppmana dem att undvika naturliga ingredienser och livsmedel. Det är verkligen en knasig värld som vi lever i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar