lördag 27 maj 2017

Frukost crackers

Jo, de heter faktiskt så. Varför inte Breakfast kex kan man undra? Ja, ja, nu var det inte den lustiga svengelskan som var det intressanta här, utan vad det är i de här kexen, för det är alltså kex som avses. I mindre stil så står det också: "sprödkex". Varför kunde de inte fått heta det? Jag kan inte låta bli att reta mig på alla engelska ord som ska smygas in överallt, i vissa fall för att skapa förvirring, även om det aldrig är tanken. Hur som helst... Vidare så upplyses man om att det inte finns tillsatt socker i dem. Resten då? Vi kollar.

Ingredienser:

vetemjöl (med kornmalt)
vegetabilisk olja (solros, chea, kokos)
vetestärkelse
salt
surhetsreglerande medel (citronsyra)
maltmjöl av vete

Förutom citronsyran så är ju dessa kex bra innehållsmässigt. Kanske man hade kunnat skippa även citronsyran då man har valt att utesluta andra E-nummertillsatser.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar