torsdag 25 maj 2017

Geisha

Geisha, ordet kanske får dig att tänka på de japanska underhållarna, eller den goda chokladen. Men det som jag här syftar på är en glasstrut som heter just så. Den ser väldigt god ut kan jag säga och beskrivs så här på tillverkarens webbplats: "Chokladgräddglass med nötnougat doppad i mandelkrokant"

Men vattnas det i munnen lika mycket efter en genomläsning av ingredienserna? Vi får väl se.

skummjölk
socker
grädde
vegetabiliskt fett (kokos, raps, palm)
vetemjöl
glukossirap
vasslepulver
dextros
hasselnötter fettreducerat kakaopulver
helmjölkspulver
mandel
emulgeringsmedel (E471, E322, sojalecitin)
kakaomassa
förtjockningsmedel (E410 E412, E407a)
salt
skummjölkspulver
aromämnen (bl.a. vanilj, vanillin)
surhetsreglerande medel (E500)
bakpulver (E504)
majsmjöl
färgämne (E150a)
maltodextrin

Nja, nog upphörde i alla fall mitt glassug nu. Här har man verkligen jobbat hårt på att få med så många tillsatser som möjligt och man har inte nöjt sig med bara det, utan tillsatt även glukossirap. Den där glassen får de behålla själva i alla fall för min del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar