fredag 17 februari 2017

Några smarta tips i köket

Det här har absolut inget med E-nummer att göra, utan jag tänkte dela med mig av några tips som kan komma till nytta i köket. Det finns så mycket bra och allt tänker man inte alltid på. Det första som jag tänkte tipsa om är hur lätt jästen löser sig i vattnet när man ska baka. I alla recept så står det att man ska röra ut den i vattnet. Låt den istället ligga någon minut innan du rör så hinner den lösa upp sig och du minskar risken för att det blir små klumpar kvar, även om den nu är väldigt liten.

Far degbunken eller plåten omkring när du arbetar i köket, lägg en fuktig disktrasa under så hålls det på plats. När du ska trilla köttbullar eller steka biffar så fastnar smeten lätt på händerna, smörj in dem med lite matolja så är det mycket enklare. När du grillar utomhus så fastnar lätt maten på grillen, ta lite olja och en brödpensel och smörj in före det att du lägger på det som ska grillas. Ska du baka och du tycker att det är kladdigt att smörja in formen med smör, häll en skvätt matolja i formen och smeta ut med brödpenseln. Det är till och med enklare att täcka hela ytan och att få ströbrödet att fästa.

Om du gillar bönbiffar men tycker att det är tungt att mosa de kokta bönorna, så tillsätt lite vätska så går det mycket enklare. Men ta det måttligt så att inte biffarna blir för lösa sedan. Ingen vill ha hur mycket ägg och maizena eller potatismjöl i för att de ska hålla ihop, det är trots allt bönbiffar. Ska du frysa in köttfärs så lägg den i plastpåsar och platta till. Dels så tar det mindre plats och dels så går det fortare att tina. Kanske har du redan tänkt på allt det här, om inte så hoppas jag att du fick några bra tips. Jag tar gärna emot fler från er som läser bloggen. Mejla på adress k.wallenborg@mail.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar