söndag 19 februari 2017

Färskost vitlök ekologisk

Så heter en färskost som kommer från Naturens skafferi, ett företag som tillverkar livsmedel sedan 1997, dock i begränsad omfattning. Osten är ett lysande exempel på att man kan göra färskost utan ett uns av tillsatser. Fetthalten är dessutom bara 21 procent, något som gärna får vissa tillverkare att hjälpa konsistensen på traven. Men, ärligt talat, ost utan fluff och annat är alltid godast och känns mest naturligt, precis som det ska vara. Man är dessutom noga med att trycka på det ekologiska och det kan man ju inte heller ha några invändningar emot.

Ingredienser:

ekologisk pastöriserad grädde
ekologisk färsk vitlök
salt
ekologiska örtkryddor
mjölksyrakultur

Så när du nästa gång ska köpa färskost, titta gärna på innehållsförteckningen, för den varierar och utan konsekvens skulle jag vilja påstå. Jag vet att jag har skrivit detta förr, men det är så lätt att bara plocka åt sig en förpackning och inte fundera på innehållet. Jag är själv så ibland, man är stressad och slänger ner det som går snabbast, men tar man sig tid så kommer man också att äta både bättre och godare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar