onsdag 4 januari 2017

Ekologisk gräddglass vanilj

Det namnet låter bra tycker jag och tänker och hoppas att det bara är naturliga råvaror i glassen, men se det är det inte. Två sorters stabiliseringsmedel finns det i trots grädde och äggula. Ska det verkligen vara nödvändigt? Det här vittnar för övrigt om att KRAV-märkta produkter inte alls behöver ha bättre innehåll än andra. Jag kommer att mejla tillverkaren och fråga om glassen. Jag återkommer alltså om det här.

Ingredisenser:

skummjölk*
grädde* (32%)
socker*
äggula*
naturlig vaniljarom med andra naturliga aromer
vaniljstång* från Madagaskar
stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl**, guarkärnmjöl**)

Asteriskerna står förresten för att råvaran är ekologisk.

Det är så trist med dessa tillsatser, både då de inte behövs, men även för att det finns personer som reagerar på dem. Därför så blir de bara ännu onödigare. Det finns endast ett syfte att tillsätta dem och det är att spara pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar