lördag 23 februari 2013

Smörgåsrån

Vid några tillfällen tidigare så har jag skrivit om glutenfria produkter och deras ansenliga mängd tillsatser. Just nu har jag smörgåsrån här hemma. De smakar bra, men inte speciellt mycket om man säger så och jag tänkte att det är dags att titta på vad de innehåller. Så här ser det ut:

majsmjöl
potatisstärkelse
emulgeringsmedel: sojalecitin
salt
förtjockningsmedel: guarkärnmjöl
bakpulver: ammoniumvätekarbonat

Vilket trist innehåll; guarkärnmjöl till exempel är allergent. Näst intill komiskt blir det också när det direkt i anslutning till innehållsförteckningen står följande: Inga konstgjorda aromer, konserverings- eller färgämnen.

Det pratar även om säkerhet genom erfarenhet och forskning och utveckling för bättre produkter. Man undrar ju i sitt stilla sinne vad rånen hade innehållit om inte detta hade vägts in. Nej, det blir utan tvekan ett mejl till denna producent i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar