söndag 10 februari 2013

Ekologiska vannameiräkor

Det här är jätteräkor från Lobster. De fryses råa och skalade och har bra smak. Det finns inget annat i påsen än just dessa räkor. De har två märkningar, den ena är en EU-märkning och den andra en ekologisk märkning. Den första känner jag igen, men den andra är för mig ny och vill du fördjupa dig i märkningen så gå gärna in på sajten: http://www.naturland.de/naturland_fish.html. Man berättar hur som helst om att man tar både miljöansvar och socialt ansvar och den här märkningen finns även för annat än mat.

Men tillbaka till den första av de två märkningarna som är ett äppelgrönt märke med vita stjärnor format till ett löv. Den här märkningen är en garanti för att minst 95 procent av innehållet är ekologiskt och att det är producerat inom EU.

Kan väl tillägga att det här även är en nyckelhålsmärkt produkt som jag alltså inte undviker. Annars är jag som bekant tveksam till det där nyckelhålet på mat. Som nu så är det inga problem, men vissa livsmedel har fått en del annat tillsatt för att undvika till exempel fett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar