onsdag 21 november 2012

Vad är det jag äter och varför?

Ja det är sannerligen en fråga som man kan ställa sig och det varje dag eller till och med varje måltid vill jag påstå. Hur mycket man än rotar i det här så undrar man ändå vad det är man stoppar i sig och även när man är medveten som konsument och frågar och frågar så får man ändå inte alltid svar.

Hur har det kunnat bli så tokigt och varför försvarar våra myndigheter hellre det som är onaturligt än tvärtom? Har vi inte fel människor på fel jobb då? Och fel politiker på fel poster? Tack och lov träffar jag på allt fler kloka människor med inflytande och kunskap och jag blir verkligen lika glad varje gång som jag läser om eller pratar med någon av alla dessa. Däremot så upplever jag ännu att de är i minoritet och det är jag verkligen förundrad över. Tänk att det finns så många människor som fortfarande inte bryr sig om vad deras mat innehåller?

Nu kanske någon tänker att man inte kan hålla på att stressa upp sig över allt runt omkring en och det håller jag med om och själv äter jag både färdigköpta biskvier, smörgåsskinka, nötblandningar med konstiga E-nummer, choklad med tillsatser och annat mindre tilltalande när det gäller innehållet. Inte för att jag vill det, men just för att det ibland är så vansinnigt svårt att hitta det där bättre alternativet och ibland till och med omöjligt. Fast i många fall går det och det är där som vi alla om vi hjälps åt kan få bort skräpet ur butikerna. Kanske ett starkt ord och det är skillnad på tillsats och tillsats, men jag menar självklart alla dessa E-nummer som absolut inte har något i det vi äter att göra. Väljer vi bort det här så gott det går så måste industrin anpassa sig och jag ber verkligen er alla: Gör rätt val nästa gång som ni handlar mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar