söndag 23 november 2014

Mat till jul

Ja nu är det bara en vecka kvar till första advent och det börjar snart att bli dags att gå igenom recept inför helgerna. Vill man indvika E-nummer så ska man laga maten själv, även om det är svårt att undvika alla tillsatser. Jag sitter här och bläddrar i en fantastisk sak, ett kokbokshäfte från Ica med massor av frestande mat och sötsaker. Har du själv läst den så har du kanske noterat att färskost ingår bland ingredienserna. Här vill jag återigen uppmärksamma mina blggare på att det är skillnad på färskost och färskost. Det finns flera tillsatsfria alternativ, så läs noga innan så att du inte väljer "fel" och får en ost med tillsatser.

Hemlagat julgodis är ju också att föredra och här är det verkligen stor skillnad på att köpa färdigt eller att göra eget. Både smak och innehåll vinner på att göra godiset själv och plånboken blir så klart också gladare. Ska man dessutom ha gäster så är det självklart roligare att bjuda på sitt eget godis.

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll och har du inte redan hämtat Icas receptsamling, så gör det när du har vägarna förbi butiken nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar