tisdag 17 april 2018

Mejl om plommon

Det blev ett mejl om de där torkade plommonen:

Hej,

Jag har en fråga om XXX Torkade plommon. Smaken är det inget fel på och de är väldigt saftiga, men måste det verkligen vara konserveringsmedel i, och dessutom kaliumsorbat? Torkad frukt brukar hålla sig ganska bra ändå. Eller finns det några alternativ som ni säljer och som jag bara har råkat missa?

Hälsningar Katharina Wallenborg


Man ska så klart alltid hålla en god ton och ibland så finns det faktiskt alternativ, jag har till exempel bloggat om torkade aprikoser. De håller sig nästan lika länge de.

Mejlet som jag skickade i går besvarades redan i dag och så här skrev de:

Hej Katharina,

Tack för ditt mail.

Vi har nu fått svar från vår kvalitetsansvarige och konserveringsmedel tillsätts i XXX torkade plommon för hållbarhetens skull och för att de inte ska jäsa. Kaliumsorbat är det mest lämpliga konserveringsmedlet för just plommon.

Önskar dig en fortsatt fin dag!


Med vänlig hälsning
Elin


Svaret var väl ungefär vad man hade kunnat förvänta sig, men varje gång som vi konsumenter hör av oss så skickar vi en signal om att vi är medvetna om livsmedlens innehåll, så någon nytta gör vi trots allt när vi hör av oss och ställer frågor eller har åsikter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar