onsdag 27 maj 2009

Rökt skinka

"Svensk rökt skinka" står det på paketet som jag köpte i dag. I mindre text kan man sedan läsa: Finaste Pigghamskinka som vi stolt har tillagat i Kristianstad. Smakrik och saftig, mör och mager. Enkel att tycka om.

Det låter ju bra och skinkan smakade som skinka brukar och den var god, precis som de antyder. Skinka är ju dessutom bara skinka, eller...?

Vad kan det egentligen vara i mycket mer än skinka och salt? En hel massa visar det sig när jag läser innehållsförteckningen som lyder:

skinka
salt
antioxidationsmedel E 331, E 301
glukossirap
maltodextrin
druvsocker
stabiliseringsmedel E 450, E 451
konserveringsmedel E 250

Det ser i mina ögon ut som alldeles för många ingredienser för att bara vara rökt skinka och det är ju mer saker som man inte vet vad det är än som man vet. Ska bli intressant att se vad jag får för svar från "tillverkaren". Man kan ju undra om allt verkligen är nödvändigt att ha i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar