måndag 17 juli 2017

Smör eller margarin?

För exakt ett år sedan, sånär som på en dag, så skrev jag om smör kontra margarin. https://parnassen.wordpress.com/2013/11/14/symaskinsolja-bensin-i-margarin-bluffen-med-becel-at-naturligt-smor/ Av någon anledning så går det inte att lägga ut den här länken i det gamla inlägget, för det har försvunnit därifrån. Hur har jag ingen aning om. Men här är det alltså igen.

Sedan några år så är det inte så mycket väsen kring det här med smör kontra margarin och det säljer ju, det sistnämnda alltså, så folk är tydligen inte så nogräknade. Att margarin processas på ett trist sätt och sedan bleks kan många tydligen acceptera. Själv gör jag det inte och väljer alltid bort margarinet, även om det är både billigt och har en smidig konsistens, men någonstans så måste ändå hälsan och förnuftet få styra.

Även Äkta vara skriver om margarin: http://www.aktavara.org/Guide.aspx?r_id=30069 Att ett smörgåsmargarin kan ha 18 ingredienser är ju häpnadsväckande. Tänk om alla läste innehållsetiketten innan de handlade vad mycket renare vår mat skulle vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar