tisdag 26 april 2016

Crème Bonjour Bleu

Så trist! Jag har nämligen ätit en blåmögelfärskost som var så god och jag som brukar vara negativ hade ändå gott hopp om den här osten, men tji fick jag. Det är så trist när det är tillsatser där det inte behövs och det gör det faktiskt inte så ofta som producenterna vill få oss att tro. Jag ska mejla och fråga om det finns möjlighet att göra den här goda osten på ett tillsatsfritt sätt.

Ingredienser:

grädde
skummjölkspulver
kryddblandning (ostpulver, salt, persilja, vitpeppar, jästextrakt, arom)
syrningskultur (mjölk)
salt
gelatin
stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl)
koncerveringsmedel (kaliumsorbat)
surhetsreglerande medel (mjölksyra)

Fruktkärnmjöl/E 410, är inte så trevligt som det kanske låter då ordet "frukt" finns i tillsatsen. Så här säger Äkta vara om tillsatsen: "Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos personer som är allergiska mot ärtor, bönor eller jordnötter." Även E 202, kaliumsorbatet alltså, kan ge reaktioner om man är känslig. Så himla onödigt att använda dessa tillsatser då det inte är nödvändigt. Det finns nämligen flera sorters färskostar utan några E-nummer tillsatta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar