tisdag 5 november 2019

Lammkorv

Endast en gång tidigare har jag skrivit om lammkorv och då grekisk sådan. Den sorten innehöll 71 procent kött, den här som jag nu bloggar om har 77 procent kött. Hyfsat bra med andra ord. Smaken var också bra och korven köttig. Det var långt ifrån den där andra konsistensen som blir när fabriken har gjort en smetig gröt och sedan sprutat in i fjälstren, om de ens använder sådana. Inget att klaga på där med andra ord. Men sedan då?

Ja som vanligt så smyger det sig in tillsatser. Den här gången E 300 samt E 250. Innehållet som helhet ser ut så här:

lamm & nötkött (jag gissar att det ska vara lammkött och att inte alla delar från djuret är nermalda)
vatten
potatismjöl
salt
kryddor
lök
antioxidationsmedel (E 300)
örtkryddor
konserveringsmedel (E 250)

E 300 är askorbinsyra och har inga kända hälsorisker. E 250 däremot kanske man ska se upp lite med. Det finns misstankar om cancerrisk och Krav har därför uteslutit tillsatsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar