söndag 25 augusti 2019

Salsiccia, annan sort

Nyligen skrev jag om tillsatsfri färsk korv, salsiccia. Nu provade jag en annan sort, men den var inte ett dugg bättre än de rökta korvarna som man brukar köpa. Trist, för den smakade bra. Det står på förpackningen att "Produkten måste värmas upp grundligt före konsumtion." Det innebär att om den är tillverkad med god hygien och den sedan tillagas som den ska så behövs inga tillsatser, ändå finns de där. Nu ska man självklart ha respekt för botulism, så det är inget annat än ett konstaterande.

Ingredienser:

kött av gris (90 %)
vatten
salt
vitlök
kryddor (svartpeppar, rosmarin, basilika, mejram, koriander)
antioxidationsmedel (E 300, E 325)
konserveringsmedel (E 250)

Vi väljer givetvis själva vad vi vill äta, men det är bra att det i det här fallet finns valmöjlighet, för det är det inte alltid det gör, utan vi är hänvisade till tillsatsmaten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar