onsdag 7 september 2016

Äkta vara

Jag har skrivit om Äkta vara tidigare, även om det var ett tag sedan, men webbplatsen är väl värd att gå in på. Här hittar man väldigt mycket matnyttigt (om uttrycket ursäktas) och det finns ingen organisation, myndighet eller förening som har djupdykt som dem när det gäller E-nummer.

Jag gillar deras sätt att informera om också eftersom det inte är några fanatiker i frågan, utan de ger endast saklig information och på ett sätt som ger oss konsumenter kunskap. Skillnaden mellan tillsatser är stor och bara för att det står ett E och en sifferkombination så behöver det faktiskt inte betyda speciellt mycket, men det kan göra det och då hittar man alltså information om tillsatsen på sajten.

Även om man vill äta så bra som möjligt så är det heller inte hälsosamt att bli allt för orolig och med rädsla utesluta allt som har ett E bland ingredienserna. Däremot så kan man bli en medveten konsument och göra renare val så att säga. Det ger en sannolikt hälsosammare mat samtidigt som det skickar signaler till producenterna om att vi gör aktiva val och att vi vill ha så få ingredienser som nödvändigt och inte smaksättare, fluff och annat onödigt. Vi har makt, bara vi vill. Tyvärr är vi inte tillräckligt många som vill ännu, men vi blir fler och fler!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar