Den här bloggen startade jag i maj 2009 och det började med att jag ville ta reda på om det gick att äta tillsatsfritt och om det fanns alternativ till E-nummerstinna livsmedel. Under resans gång har bloggen utvidgats och jag skriver bland annat också om djurhållning, EU, KRAV med mera.
torsdag 30 juli 2020
Lufttorkad skinka rökt med bokspån
Ja det här var verkligen gott, men jag kommer inte skriva tillverkaren på grund av tillsatserna. Som så ofta var jag stressad då vi var på väg till landet, och bara rafsade ihop det viktigaste. Fyra olika tillsatser fanns i skinkan, som man tänker bara borde innehålla just skinka och eventuellt salt och kryddor. Men det var lite för många ingredienser i mitt tycke alltså.
Ingredienser:
kött från gris (95 %)
salt
kryddor (tomat, lök, libbsticka, vitlök)
maltodextrin
druvsocker
surhetsreglerande medel (E 331, E 500)
antioxidationsmedel (E 301)
konserveringsmedel (E 250)
Men, det finns lufttorkad skinka utan tillsatser, så ska du köpa det och har tid, läs innan!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar